Tourismusverband Tannheimer Tal
mist 4°C / 9°C
interaktive Karte
  • Wellness im Tannheimer Tal
  • Wandern im Tannheimer Tal
  • Seilbahnen im Tannheimer Tal
  • Langlaufen im Tannheimer Tal
  • Skifahren im Tannheimer Tal
Tourismusverband Tannheimer Tal

Een dal met ontelbare mogelijkheden

Een afwisselende en stressvrije wintervakantie in het Tannheimer Tal.

Een dal met vele kwaliteiten: het Tannheimer Tal, een “Hochtal” in het uiterste Noorden van Tirol, op slechts een paar kilometer van de grens met Beieren (Duitsland). Over een lengte van slechts 16km liggen zes interessante skigebieden met in totaal 55km piste.  De wintersporter geniet van de afwisseling, iedere dag een nieuwe piste. Waar de gast ook verblijft, Tannheim, Jungholz, Nesselwängle, Grän, Zöblen of Schattwald de volgende piste is altijd dichtbij. Dankzij de hoogte op 1.100 meter zijn de pistes sneeuwzeker en veelzijdig. 

Het is al lang geen geheim meer dat het Tannheimer Tal beschikt over uitstekende wintersport kwaliteiten. Ook voor het langlaufen is het uitgestrekte dal met 140km loipen de ideale omgeving. Het Tannheimer Tal behoort officieel tot een van de beste langlauf gebieden van Tirol. Dit is bevestigt met het predikaat “Loipengütesiegel des Landes Tirol”.

De kracht van het Tannheimer Tal is een stressvrije wintersport. Het “winterwandern” en sneeuwschoentoeren spelen hierbij ook een belangrijke rol. De wegen door het winterlandschap, de schone lucht, de rust en zicht op een imposante bergwereld zorgen voor een intense “natuur beleving”. In totaal 81 km geruimde wandelpaden, van makkelijke wandeling tot een uitdagender tour langs de toppen van de bergen.

Fantastische uitzichten en spannende wandelpaden voor de hele familie.

Een avontuurlijke bergzomer voor groot en klein.

Het Tannheimer Tal heeft nog steeds de naam “schönstes hochtal Europas” (mooiste “hoogdal” van Europa). Het “dal” biedt een ongekend natuurschouwspel van de Allgäuer Alpen aan de ene kant en de Tannheimer Bergen aan de andere kant. Voor de wandelaars ligt er een uitgebreid netwerk van wandelpaden tussen berg en dal, 22 afwisselende racefiets trajecten en een uitgebreid aanbod aan spannende en interessante activiteiten voor het hele gezin. Genieters kunnen zich laten verwennen in top restaurants, authentieke “Gasthäuser” en romantische berghutten. De ideale omstandigheden voor een paar ontspannen en stressvrije dagen in de bergen.

Het Tannheimer Tal is overzichtelijk en veelzijdig. Het recept voor een ontspannen vakantie voor het hele gezin. We bieden alles waar onze jonge gasten en hun ouders van houden. Dat allemaal een paar meter van de hoteldeur verwijderd. Uw gastheren/gastvrouwen in ons dal zijn heuse experts als het gaat om een ontspannen vakantie voor het hele gezin. Niet voor niets hoort het Tannheimer Tal bij de “Tiroler Familiennester”, dat bekend staat om aantrekkelijke aanbiedingen met geselecteerde hotels, pensions en boerderijen voor familievakanties.